Ciasto na piernik Powiększ do pełnego rozmiaru

Ciasto piernikowe

Z tego ciasta są wypiekane nasze pyszne pierniczki świąteczne. Wejdź i poznaj przepis na pierniczki świąteczne.

Więcej szczegółów

  • duże waga 900g nr 701
  • małe waga 450g nr 702

Prosty przepis na ciasto piernikowe

Wilgotnym wałkiem rozwałkowujemy ciasto na grubość 3-6 mm. Następnie wycinamy pożądane kształty pierniczków i smarujemy je roztrąconym żółtkiem.

Pieczemy w temperaturze 200 stopni. Z ½ kg ciasta możemy wyciąć ok.40 pierniczków. Tak upieczone pierniki zdobimy za pomocą rożka według własnych inspiracji.

Do przystrojenia można również użyć gotowe ozdoby cukrowe.

Przygotowanie polewy lukrowej:

20dkg cukru pudru, 1 białko jajka, kilka kropel soku z cytryny  lub octu

Wszystko razem mieszamy na gęstą masę.

Lukier można zabarwić barwnikami spożywczymi.

Życzymy smacznego i udanej zabawy!

Kontakt

ZADZWOŃ DO NAS

Telefon:515 094 698

lub napisz geston@geston.pl

Nowe produkty

» Brak nowych produktów na tą chwilę