Pachlava Powiększ do pełnego rozmiaru

Pachlawa (Pachlava)

Pachlawa to tradycyjne ciasto ormiańskie. 

Więcej szczegółów

Ormiańska pachlawa jest odpowiedzią na turecką oraz bułgarską baklawę. Stanowi niezapomnianą kulinarną podróż w strony półwyspu Azji Mniejszej. Pomiędzy warstwowo ułożonym ciastem znajdują się orzechy i miód. Całość została zapieczona i polana słodkim syropem. Sześć kawałeczków pokrojonych w romby osłodzi każde popołudnie.

Skład:

Olej roślinny, mąka, orzechy włoskie (16,6%), cukier, miód (13.16%), woda, masa jajeczna, żółtka, cynamon, sól, ocet

Waga: 240 gramów +/-5%

Kontakt

ZADZWOŃ DO NAS

Telefon:515 094 698

lub napisz geston@geston.pl

Nowe produkty

» Brak nowych produktów na tą chwilę